10 redenen om Windows 10 te vermijden

Het is misschien verstandig om vast te blijven houden aan Windows 7 of Windows 8.1. Toen Windows 10 uitkwam, stelde ik een op met 10 redenen om te upgraden.

Het OS heeft boeiende features die je misschien verleiden om ervoor te gaan, zoals nieuwe browser Edge, verbeterde navigatie voor non-touch en de zoekmogelijkheden. Stuk voor stuk verbeteringen ten opzichte van het huidige OS.

Maar er zijn inderdaad een hoop mitsen en maren. Vooral als je tevreden bent met wat je nu hebt, heeft Windows 10 nog wel veel ruwe randjes of zelfs onoverkomelijke bezwaren, zodat het misschien beter is om niet te upgraden. Er zijn zeker sterke argumenten te vinden waarom het beter is Windows 10 te vermijden. Hier 10 redenen.

10. Privacyzorgen

Hoewel je zou kunnen beargumenteren dat Microsoft toegang moet hebben tot data om je de diensten te verlenen die je wilt - Cortana moet zo bijvoorbeeld je agenda in kunnen zien - en dat dit het spanningsveld is tussen privacy en features, is het niet zo zwart-wit te stellen.

Microsoft doet in ieder geval niet schimmig over het verzamelen van data in Windows 10. (Dat was in Windows 8 wel anders, met dat 'Advertising ID'.) Als je precies wilt weten wat er allemaal wordt verzameld en of je zoveel privacy wilt opgeven, kun je dit artikel lezen waarin de privacyinstellingen worden toegelicht.

Maar als je zoekt via Google, e-mailt via Gmail, browset met Chrome of Google Drive met een gratis account gebruikt, dan ben je al een miljoen miljard keer doorgelicht. Nu doet Microsoft ook mee met die trend en als je ervoor gaat, moet je je hier bewust van zijn - ook al bekritiseerde Microsoft Google eerder om exact hetzelfde. Tijd voor een Moogled-campagne?

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Page 1
Page 1 of 10
7 inconvenient truths about the hybrid work trend
Shop Tech Products at Amazon